Kaartenstandaard

Sinds een paar maanden  staat er in de zaal een kaartenstandaard. U kon door de corona crisis er nog niet veel gebruik van maken, het kan heel goed dat u zelfs niet weet dat de kaartenstandaard er staat.

kaartenstandaardIn de nieuwsbrief staan altijd de verjaardagen van de ouderen, van de jonge kinderen, en van de zieken van de gemeente; of andere omstandigheden. Een goede gelegenheid om dan een kaartje te sturen.

Het leek me daarom leuk om een kaartenstandaard te zoeken en een goedkoop adresje voor de kaarten, zodat een kaartje altijd bij de hand is.

De kaarten kosten 75 cent per stuk of 3 voor 2 euro. Het geld kunt u in het busje doen wat bij de kaartenstandaard hangt. De opbrengst van de kaarten is voor een goed doel.

Van de zomer stond er een artikel in het Reformatorisch Dagblad over ‘Marta’ (niet haar echte naam) die niet meer terug wilde in de prostitutie.

In het begin van de coronatijd toen alles stil lag zijn veel vrouwen gaan nadenken over het leven wat ze leidden, en dat ze niet meer terug wilden als de crisis voorbij was.

Deze vrouwen kunnen terecht bij stichting ‘De Haven’. Zij helpen en ondersteunen al vele jaren vrouwen die uit de prostitutie willen stappen.

De stichting heeft vrouwen in deze corona-tijd geholpen om een gewone baan te vinden en ze te helpen op die weg, die voor velen van hen heel erg moeilijk is. Op de website van ‘De Haven’ kunt u hun verhalen lezen.

Toen ik dat artikel las, dacht ik, wat zou ik graag iets willen doen voor deze vrouwen. Had ik immers zelf niet daar terecht kunnen komen? Wat verschilt mij van hen?

Ik heb midden in de wereld geleefd en was echt niet zo’n  beste. Door Gods bewarende hand ben ik bewaard voor erger. Ja, de Heere heeft mijn hand gevat, mijn hart genomen en gevuld met Zijn liefde en genade!

Het raakt me nog altijd tot in het diepst van mijn ziel als er gepreekt wordt dat de Heere Jezus at (en eet) met hoeren en tollenaren! Wat een wonder!!

Het zijn maar kleine beetjes maar het lijkt me mooi om de opbrengst van de kaarten voor dit doel te bestemmen.

 

Jeannette Bemelmans