Oranjeconcert en dodenherdenking

Oranjeconcert op zaterdag 27 april 2019

Op 27 april, 19.30 uur is zoals ieder jaar het Oranjeconcert georganiseerd. Dit jaar zal organist Gerben Glasbergen in samenwerking met mannenzanggroep ‘Jeruël’ een mooi programma neerzetten waarbij veel samenzang op het programma zal staan. Mannenzangroep Jeruël, zal enkele liederen voor u zingen.

De avond zal plaatsvinden in de Gereformeerde Kerk (vrijg.) aan de Katwijkerweg. De kerk is open vanaf 18.45 uur. De entree van deze avond is gratis. Na afloop is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.
Na de samenzangavond is er gelegenheid om een kopje koffie te drinken.

Organisatie: Oranje Vereniging Rijnsburg.

Nationale dodenherdenking zaterdag 4 mei 2019

De herdenking begint met een stille tocht welke start om 19.40 uur vanuit de De Voorhof. De Stille Tocht voert naar het Burg. Koomansplein, daar zal na de twee minuten stilte, de kranslegging plaatsvinden.

Ook de Rijnsburgse kerken zullen hierbij dit jaar weer vertegenwoordigd zijn.
Een afvaardiging zal namens hen deelnemen aan de kransleg­ging.

Aansluitend zal in de Grote- of Laurentiuskerk een herdenkings­bijeenkomst worden gehouden. De overdenking tijdens deze bijeenkomst zal worden gehouden door mevrouw Ellen van der Laan. Zij is de dochter van dokter van der Laan, die in de Tweede Wereldoorlog zeer actief was in het Rijnsburgse verzet. Dominee den Butter zal deze bijeenkomst besluiten met gebed. Medewerking wordt verleend door de Flora Brass onder leiding van Joop van Dijk en organist Dick Durieux. Ook zullen leerlingen van de Wegwijzer, de Schakel en de Oranje Nassauschool actief aan deze bijeenkomst deelnemen.

Organisatie: Oranje Vereniging Rijnsburg